Osallistu Lääkehoidon päivään ja tunne lääkkeesi

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 silloisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla "Tunne lääkkeesi", joka on jäänyt Lääkehoidon päivän yläteemaksi.

Vuosittain vietettävä teemapäivä toteutetaan paikallisina tapahtumina eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä keskustelua lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä motivoidaan huomioimaan lääkehoitoaan ja sen vaikutuksia, tuntemaan oman lääkityksensä.

Seuraavaa Lääkehoidon päivää vietetään 16.3.2017 teemalla ajantasaisen lääkitystiedon hyödyntäminen. Lääkkeiden käyttäjiltä kysytään "Kuka tietää lääkityksesi?". Henkilökohtainen, ajantasainen lääkityslista auttaa oman lääkitystiedon hallinnassa. Mukana pidettävä lääkityslista turvaa hoitoa myös terveydenhuollossa, sillä tietojärjestelmissä ei usein ole ajantasaista tietoa potilaan lääkityksestä. Lääkehoidon päivänä terveydenhuollon toimijat järjestävät paikallisia tapahtumia, joissa jaetaan tietoa lääkityslistasta sekä apua oman listan tekemiseen.

 

Viimeisimpänä Lääkehoidon päivänä 17.3.2016 järjestettiin yleisöluentoja ja tapahtumia eri puolella Suomea muun muassa apteekeissa ja terveyskeskuksissa. Voit tutustua menneisiin tapahtumiin niistä kertovalla sivulla.