Osallistu Lääkehoidon päivään – edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 silloisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla "Tunne lääkkeesi", joka on jäänyt Lääkehoidon päivän yläteemaksi.

Vuosittain vietettävä teemapäivä toteutetaan paikallisina tapahtumina eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä keskustelua lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä motivoidaan huomioimaan lääkehoitoaan ja sen vaikutuksia, tuntemaan oman lääkityksensä.

Seuraavaa Lääkehoidon päivää vietetään 22.3.2018.

Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa viestintäkampanjaa.

Sopiva lääke -yleisökampanjan tavoitteena on rohkaista potilaita kysymään ja keskustelemaan aktiivisesti lääkehoidostaan terveydenhuollon ammattilaisten ja apteekin henkilökunnan kanssa. Lisäksi kannustetaan lääkkeen käyttäjiä oman lääkityslistan tekemiseen ja säännölliseen päivitykseen sekä johdatetaan heitä luotettavan lääketiedon lähteille.