Lääkehoidon päivää edeltää terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu viestintä järkevän lääkehoidon elementeistä ja tulossa olevasta viestintäkampanjasta syksyn 2017 aikana. Järkevän lääkehoidon yleisökampanja "Sopiva lääke" alkaa Lääkehoidon päivän viikolla 12.

Sopiva lääke -yleisökampanjan tavoitteena on rohkaista potilaita kysymään ja keskustelemaan aktiivisesti lääkehoidostaan terveydenhuollon ammattilaisten ja apteekin henkilökunnan kanssa. Lisäksi kannustetaan lääkkeen käyttäjiä oman lääkityslistan tekemiseen ja säännölliseen päivitykseen sekä johdatetaan heitä luotettavan lääketiedon lähteille

Lue lisää: Järkevä lääkehoito ja Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yleisökampanjamateriaalit

Osana yleisökampanjaa julkaistaan kolme lyhyttä ja yksi pidempi video, joilla tarkastellaan, mitä Sopiva lääke on tai ei ole eri elämäntilanteissa oleville kansalaisille. Yleisökampanja käynnistyy viikolla 11 YLE:n tietoiskulla ja jatkuu valtakunnallisena radiokampanjanakolmella eri spotilla, joista on tuotettu lisäksi videot. Videoilla tarkastellaan, mitä Sopiva lääke on tai ei ole eri elämäntilanteissa oleville kansalaisille. Fimea julkaisee kampanjavideot Youtube-kanavallaan lähempänä kampanjan alkua ja viestii niistä Facebookin Tunne lääkkeesi –sivustolla. Videot lisätään ensijulkaisun jälkeen myös tälle verkkosivulle, mistä ne voi ladata omaa käyttöä varten. 

Ilmoitusaineistot

Radiokampanjaa tukevat ilmoitukset paikallislehdissä Lääkehoidon päivän viikolla 12. Ilmoitusaineistot ovat vapaasti hyödynnettävissä myös lääkealan omissa medioissa. Peruskoosta poikkeavissa aineistotarpeissa voit olla yhteydessä sähköpostitse viestinta@fimea.fi.

Sivukoko A4 painokelpoinen 1/1 (pdf)

Sivukoko A4 painokelpoinen ½ (pdf)

Yleisöesite, sisältää lääkityslistapohjan

Sopiva lääke tepsii-esite (A4 tulostettavissa, pdf)
Suitable medicine works -brochure (A4, printbar, pdf)
Suitable medicine works -brochure (A5, press, pdf)

Sopiva lääke tepsii –esite (A4, tulostettavissa ja taiteltavissa kokoon A5, pdf)

Painettuja esitteitä on mahdollista tilata 50 tai 100 kappaletta. Esitteet ovat ilmaisia, mutta tilaaja maksaa lähetyskustannukset. Painetut esitteet on tarkoitettu ensisijaisesti Lääkehoidon päivän tapahtumajärjestäjille. Tilausohjeita voi tiedustella viestinta@fimea.fi.

Videot

Sopiva lääke tepsii

Kun lääke on sopiva, se tepsii

Sopiva lääke ei stressaa

Sopiva lääke ei ole turha

Julisteet

A3 painettava juliste (pdf)

A3 tulostettava juliste (pdf)

A4 painettava juliste (pdf)

A4 tulostettava juliste (pdf)

Kuvituskuvat

Kuvituskuvia voi hyödyntää kampanjasta kertovien artikkelien ja uutisten yhteydessä verkoston eri medioissa. Olethan yhteydessä Fimean viestintään. Kysy tarvittaessa myös lisätietoja, viestinta@fimea.fi.

Kuva Twitter-postauksiin

Sopivalaake kuva 1

Sopivalaake kuva 2

Sopivalaake kuva 3

Sopiva lääke tepsii –teksti slogan

Somekuva 1

Somekuva 2

Verkkobannerit

160 x 600 (.zip)

300 x 250 (.zip)

300 x 300 mobiili (.zip)

728 x 90 (.zip)

980 x 400 (.zip)

Esitykset

Kampanjan esittelydiat (ppt)

Mäntyranta Taina, STM: Rationaalinen lääkehoito - mitä se on Soten arjessa? (pdf)

Hämeen-Anttila Katri, Fimea: Kansainvälisesti ainutlaatuinen lääkeinformaatioverkosto järkevän lääkehoidon tukena (pdf)

Kampanjamateriaalit terveydenhuollon ammattilaisille

Esitykset ja esitteet

Esitys ammattilaistapahtumiin (ppt)
Tietoa kampanjasta terveydenhuollon ammattilaisille. Voit hyödyntää diaesitystä kertoessasi tulossa olevasta yleisökampanjasta tai järkevän lääkehoidon elementeistä osana omaa esitystäsi. Diasarjan sisältöä voi yhdistää esimerkiksi asiantuntijaluennon alkuun. Kaikkia dioja ei välttämättä tarvitse esittää ja sisältöjä saa tiivistää. Sisältöjä voi hyödyntää myös oman materiaalin tuottamiseen.

Tulostettavat materiaalit:
Voit jakaa materiaaleja tulostettuna tai painettuna organisaatiossasi tai terveydenhuollon ammattilaisille suunnatuissa tilaisuuksissa. Voit pyytää painokelpoisia tiedostoja (leikkausvarat kirjapainoa varten) osoitteesta viestinta@fimea.fi.

Kampanjaesite ammattilaisille, A4-kokoinen (pdf)
Tietoa kampanjasta terveydenhuollon ammattilaisille.

Ilmoituspohjat ammattilaisille, painokelpoisina (zip, sisältää pdf)

Järkevän lääkehoidon elementit -juliste, A4-kokoinen (pdf)
Huoneentaulu terveydenhuollon ammattilaiselle järkevän lääkehoidon elementeistä.

 

Taustatietoa

Tiedote- ja artikkelitekstit ovat vapaasti hyödynnettävissä terveydenhuollon ammattilaisille suunnatuissa medioissa sekä alan toimijoiden ja tapahtumajärjestäjien omassa viestinnässä.

Taustoittava artikkeli järkevästä lääkehoidosta (pdf)

Lehdistötiedote (pdf)

Kuvituselementtejä artikkelien yhteyteen voit tiedustella osoitteesta viestinta@fimea.fi.

Materiaalit Lääkehoidon päivän järjestäjille

Kiinnostaako Lääkehoidon päivän järjestäminen omassa toimipisteessänne? Seuraava Lääkehoidon päivä järjestetään 22.3.2018 osana rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa ja sen viestintäkampanjaa.

Tapahtumajärjestäjän esite
Järjestäjien esitteessä kerrotaan miten lähteä mukaan tekemään Lääkehoidon päivää.

Diasarjat:
Mikä on Lääkehoidon päivä?
Kuka tietää lääkitykseksi?
Luotettavia lääketiedon lähteitä
Lääkehoidon kokonaisuuksien hallinta erilaisten sairauksien näkökulmasta

Diasarjojen sisältöä voi yhdistää esimerkiksi asiantuntijaluennon alkuun. Kaikkia dioja ei välttämättä tarvitse esittää ja sisältöjä saa tiivistää. Sisältöjä voi hyödyntää myös oman materiaalin tuottamiseen.

Lääkityslista-video

Lyhyt video kertoo, mikä on lääkityslista ja miksi jokaisella tulisi se olla. Video on vapaasti esitettävissä esimerkiksi odotustilojen ruuduilla sekä jaettavissa sosiaalisessa mediassa, blogeissa ja verkkosivuilla. Tiedostot löytyvät ruotsiksi Lääkehoidon päivän ruotsinkielisiltä sivuilta.

Logot

Lääkehoidon päivän logon saa yhdistää toisen logon viereen. Logoa voi käyttää esimerkiksi ilmoituksissa, Power Point -esityksissä, esitteissä tai lehtiartikkeleissa, silloin kun jutun aiheena on Lääkehoidon päivään liittyvä teema.