Tapahtumat 2016

Vuoden 2016 Lääkehoidon päivään ilmoitettiin yhteensä 180 tapahtumaa. Maantieteellisesti tapahtumia järjestettiin ympäri maata yli 150 eri paikkakunnalla. Tapahtumat vaihtelivat tietoiskuista teemapäiviin ja työpajoihin, missä mm. neuvottiin lääkityslistojen täyttämisessä ja ylläpidossa.

Tälle sivulle on koottu pieni katsaus edellisen teemaviikon tapahtumista.

Haartmannin sairaalassa vieraili eduskunnan varapuhemies

"Kun ikäihminen tuodaan päivystykseen, on ongelmien pohjalla usein vääränlainen lääkitys. Mitä useammanlaisia lääkkeitä potilas käyttää, sitä enemmän riskejä niiden yhteisvaikutus aiheuttaa. Tänä vuonna lääkehoidon päivän ja viikon teemana on lääkityslista kuntoon. Teema korostaa lääkehoidon kokonaisuuden hallintaa ja turvallisuutta. Eduskunnan varapuhemies, lääkehoidon päivän ideoija ja äiti Paula Risikko tutustui Haartmanin sairaalan lääkehoitoon."

Nurmijärven Seitsemän veljeksen apteekki jakoi tietoa ja suklaata

"Viikkoa ennen Lääkehoidon päivää apteekissamme vieraili paikallisten järjestöjen ja yhdistysten edustajia, joille esittelimme Lääkehoidon päivää ja pyysimme heitä jakamaan tietoa jäsenistölleen Lääkehoidon päivästä. Kutsu Lääkehoidon päivään oli paikallislehdessä, apteekin nettisivuilla, apteekin facebook-sivulla sekä Twitterissä. Tilaisuutta markkinoitiin myös apteekin sisäisissä asiakasnäytöissä, katupuhujassa ja mainostelevisioissa. Apteekissamme jaettiin ja tarvittaessa täytettiin yhdessä asiakkaan kanssa itse tuottamiamme lääkityskortteja, joissa on informaatiota lääkehoidon onnistumiseksi, sekä Terveydeksi! -lehtiä ja muuta materiaalia, joka liittyi päivän aiheeseen. Suun sai makeaksi Fazerin sinisillä. Apteekin nettisivujen kuukausittain vaihtuva teemateksti käsittelee rationaalisen lääkehoidon aiheita helmi-huhtikuun ajan."

Suomen Farmasialiitto, Suomen Lääkäriliitto ja Lääketietokeskus Narikkatorilla

"Suomen Farmasialiitto, Suomen Lääkäriliitto ja Lääketietokeskus viettivät yhdessä Lääkehoidon päivää Helsingin Narinkkatorilla. Ohikulkijoita muistutettiin ajantasaisen lääkityslistan ylläpitämisen tärkeydestä ja kerrottiin helppokäyttöisestä Lääkekortti.fi-palvelusta.  Lääketietokeskuksen ylläpitämällä Lääkekortti.fi-sivustolla jokainen voi itse luoda lääkityslistan ja päivittää sitä vaivattomasti. Lääkärin määräämien säännöllisten lääkkeiden lisäksi lääkityslistalle on hyvä kirjata myös itsehoitolääkkeet ja ravintolisät. Rokotustiedotkin on helppo tallentaa samaan Lääkekorttiin. Narinkkatorilla kulkeneille jaettiin paperisia Lääkekortti-tulosteita rohkaisemaan palvelun kokeilemista omahoidon tukena."